Køb for 500 kr, og få fri fragt til en Gls pakkeshop i Danmark

 Spiraltæppet

Se printvenlig version

Fakta
Færdigt mål: 100 x 100 cm
Geilsk Hamp og uld eller Geilsk Tyk uld, 115m/50gr – 10 ngl, køb det lige her
Pinde: Strømpepinde 4½ og rundpinde 4½ 60 og 120 cm
Strikkefasthed: 22m x 30p = 10 x 10 cm
 
Slå 8m op. Strik 12p ret, hvor 1. m løftes af med garnet foran på hver p. Strik på sidste p den sidste m med en ny strømpepind, drej arbejdet en kvart omgang, og strik 5m op i siden. Vend arbejdet en kvart omgang igen, og strik 6m op i bunden med en ny strømpepind. Vend arbejdet en kvart omgang igenSpiraltæppet, strik 5m op langs siden med en ny strømpepind, og strik 1. m fra pinden foroven. Sæt et mærke, og dette er nu omgangens start. Sæt også et mærke i slutningen af hver fjerdel. Der er nu 6m på alle 4 pinde. Strik, og gentag nu følgende 8 omgange.

1. – 4. omg: *Strik ret til sidste m på pinden, og strik foran og bag i sidste m*, gentag *,* på alle pinde til der er strikket i alt 4 omgange.
5. – 8. omg: *Strik vrang til sidste m på pinden, og strik foran og bag i sidste m*, gentag *,* på alle pinde, til der er strikket i alt 4 omgange.
Gentag de 8 omg, til der er strikket 41 riller på tæppet, og der er 169m i hver fjerdedel.
På et tidspunkt kan maskerne ikke være på strømpindene længere, og der må skiftes til rundpind. Brug da mærkerne ved hver fjerdedel til at vise, hvor udtagningerne skal ligge.
Slut med at lukke af på sidste retomgang i sidste retrille.Back to Top