Køb for 500 kr, og få fri fragt til en Gls pakkeshop i Danmark

 Rundkørsel

Se printvenlig version

Rundkørsel Klejne TweedFakta
Str: Onesize – omkreds ca 134 cm og 19 cm høj
Vejledende garnforbrug
Geilsk Tweed 190m/50gr: 2 ngl i hver sin farve. Bestil dem lige her
Pinde: Rundpind 4 eller 4½, 60 cm
Strikkefasthed: 16m er 10 cm i helpatent, vasket.

Forklaringer
1r sm: Omslag og tilhørende m strikkes ret sm1Vr Løs Af Med Omslag T
1vr sm: Omslag og tilhørende m strikkes vrang sm
1vr løs af med omslag: Løft næste maske vr løst af med et omslag over pinfrn. Se illustration til højre


 

 

 

Opslag med 2 farver

Start
Tørklædet strikkes i 2-farvet helpatent og dobbeltstrik.

Slå 188m op med 2 farver således:
Tag de 2 trådender i hver sin farve, læg dem sammen, og lav en almindelig løkke = de første 2m. For skiftevis at få 1m af hver farve slåes op på en speciel måde. Hold de 2 farver – en tråd over hver finger - som almindelig opslagning. Den farve, som skal være næste maske (fx farve 1), skal være over pegefingeren.
Slå pinden om den yderste grønne tråd og dernæst om den yderste røde tråd. Der er nu en rød maske.
Slå pinden om den yderste røde tråd og dernæst om den yderste grønne tråd. Der er nu en grøn maske.
Gentag til der er 188m. Se video her.
Eller slå almindeligt op med kun 1 farve, så vigtigt er det heller ikke ...
Tag herefter pinden over i venstre hånd, og kabelopslå 44m med farve 1, lad den anden farve hænge bagved.

Kabelopslagning
Stik højre pind i næste maske på venstre pind, og strik den uden at tage den af pinden, sæt den nye maske drejet over på venstre p. *Stik højre pind ind mellem den gamle og den nye maske (se illustration), slå om garnet, og træk m igennem rummet mellem de 2 masker. Sæt masken drejet på venstre pind*, gentag *,* indtil det ønskede maskeantal. 

KabelopslagningLad farve 1 med pind hvile, og tag en anden rundpind. Stik den bagom arbejdet ind i sidste maske, der blev slået op, da du slog masker op med 2 farver. Kabelopslå på denne pind 44m med farve 2. Vend igen, og saml runden, pas på, den ikke snoer sig. Læg de 2 kabelopslåede pinde parallelt. De skal strikkes i dobbeltstrik senere.
Strik med farve 2, som ligger forrest og ikke er samme farve som næste maske *1vr løs af med omslag, 1vr*, gentag *,* til du kommer hen til de 2 pinde med hver sin farve. Sæt et mærke. Tag begge pinde i venstre hånd, og strik *1r fra forreste pind, og løft 1m fra bagerste pind vr løs over på højre pind med garnet foran masken*. Gentag *,* til alle masker fra begge pinde er brugt, og sæt mærke. Lad farve 2 hvile, og tag farve 1 op, så de snoes. Fortsæt med at strikke rundt således: *1r sm, 1vr løs af med omslag*, gentag *,* indtil mærket. Strik nu *1vr løs af med garnet bagved m, 1vr*, gentag *,*.

Fortsæt nu med at strikke rundt, til der ikke er mere garn end at der lige er nok til at lukke af således:
1. omg (farve 2): *1vr løs af med omslag, 1vr sm*, gentag *,* indtil næste mærke, *1r, 1vr løs af med garnet foran*, gentag *,* indtil næste mærke. Omgangen er slut.
2. omg (farve 1): *1r sm, 1vr løs af med omslag*, gentag *,* indtil næste mærke, *1vr løs af med garnet bagved, 1vr*, gentag *,* til næste mærke. Omgangen er slut.
Rundkørsel Lang Tweed
Luk Rundkørslen af med elastisk aflukning, se nedenfor, indtil dobbeltmaskerne. Eller luk dem af med 1 farve, som da du slog op.

Elastisk aflukning
Denne form for aflukning er nødvendig, for at arbejdet kan strækkes, når det skal af og på. Hav begge farver over venstre finger. Strik den næste maske med samme farve, som masken er, strik også næste maske med samme farve, som masken er. Sæt dem tilbage på venstre pind, og strik dem drejet ret sammen med den første farve. *Strik næste maske med samme farve, sæt begge masker på højre pind tilbage igen, og strik dem sammen med den anden farve*. Gentag *,* indtil mærket. Del de 2 sæt masker ud på 2 pinde, og luk dem almindeligt af med hver deres farve.

 
 Back to Top